si en aquest espai no et resolem els dubtes, pots contactar amb nosaltres via correu electrònic: prollema@prollema.org i/o telèfon: 633.15.50.17.

> no tinc documentació (passaport, NIE, DNI), puc participar?

sí. la proposta s’adreça en especial a aquell jovent que no disposa de documentació.

> estic estudiant i m’agradaria participar.

tot i que la proposta s’adreça i prioritza a joves en situació de desocupació (‘no faig formació, no treballo’), es contempla l’opció que puguis comptabilitzar la teva formació amb la participació a prollema. Tan sols has de valorar horaris i distribució del temps per dpoder fer ambdues coses amb el màxim de qualitat.

> no sé escriure en la meva llengua materna.

cap problema. Apostem per l’ensenyament de la teva llengua materna des de l’oralitat, és a dir ensenyaràs a parlar i que entenguin la teva llengua parlada en un nivell inicial i bàsic. #aparlarsaprènparlant

> si no tinc documentació, com cobraré?

si que ens cal que disposis de passaport per poder obrir un compte social a l’entitat bancària.

des del moment que inicies la teva participació a prollema (novembre) fins que imparteixes la formació (abril), gaudim de temps per a què hagis disposat o tramitat el passaport, i per què l’entitat bancària t’obri el compte. En cas contrari, tot i que no és la nostra manera de treballar, cobraries en mà.

> haig de impartir formació de la meva llengua materna per cobrar?

realitzar la formació d’ensenyants no suposa guany econòmic. Prollema et capacita com a ensenyant de la teva llengua materna, alhora que cerca les persones aprenents de la teva llengua.

tot i la recerca d’aprenents, no es garanteix que n’hi hagin, doncs l’aprenentatge de la llengua respon a inquietuds i a interessos personals, donant-se la situació que, tot i realitzada la formació i gaudint de la capacitació com a ensenyant, no en disposem d’aprenents de llengua… tocarà esperar a les següents convocatòries: intensiu estiu + trimestral tardor.

seran les persones aprenents qui efectuen el pagament de la formació rebuda.

entenem prollema com a quelcom més que una opció de guany de diners a partir de coneixement propi, sinó com un procés d’aprenentatge personal: increment d’apoderament personal, ampliació de xarxa, participació en construcció de coneixement en comú, aportar mirada descolonitzadora, participar i interactuar amb la societat d’acollida, etc…