prollema és una proposta de l’associació sociocultural La Muga ( núm. Inscripció en el Registre d’associacions de la Generalitat : 40637 J/1 ).

les trobades de cafè entre 4 amics acaba derivant en la constitució de la muga. tot i la heterogeneïtat del grup, les intervencions efectuades ,i a efectuar, presenten un objectiu comú: l’apoderament de la persona des de l’acció pròpia ( dir, fer, proposar, participar, construir… ). Els treballs realitzats tracten sobre el fet migratori; entenent aquest com a episodi apoderador del subjecte que migra.

som una entitat sense ànim de lucre que aposta per l’economia social, consumint i teixint aliances amb entitats i empreses que també n’aposten.

 

trajectòria

> juntament amb el Casal dels Infants, al 2010 es realitza ‘Metro-Harraga‘.

proposta que pretén aproximar-nos al trajecte migratori realitzat per joves de l’Àfrica Occidental, a partir del procés de treball amb els protagonistes dels viatges que conclou amb una proposta fotogràfica a l’estació de Drassanes. Mitjançant la contraposició d’històries, es presenta, per una banda, el trajecte amb metro, com a quelcom quotidià i rutinari i, per l’altra, els diferents trajectes cap a Europa, que presenten el desplaçament com a qüestió de vida o mort.
[ premi guanyador de la convocatòria Mònica Al Carrer ( Santa Mònica i Agència Catalana de la Joventut) ]

Metro-Harraga

Metro-Harraga

> al 2011 ens endinsem al món audiovisual realitzant el curt documental ‘Viva la China en Barcelona‘.

documental que cerca desmuntar els rumors i estereotips sobre la comunitat xinesa a la ciutat de Barcelona.
el treball efectua el seguiment del dia a dia d’una familia que regenta un petit bar al barri d’Hostafrancs.
[ beca per a la realització de projecte audiovisual concedida per Retines (CEESC) ]