prollema

prollema. en minúscula, i de-le-tre-ja-da. perquè som petits i transparents, perquè no abarquem més del que podem i sabem, perquè mirem i valorem al detall, perquè no correm, perquè marquem els tempos, perquè anem en bi-ci-cle-ta, perquè requerim dels altres per ser, per fer, per incidir i assolir els objectius que ens defineixen, perquè sabem que en pot petit, bona confitura.

prollema és una proposta de l’associació sociocultural La Muga.

arrel de l’experiència laboral d’un dels membres de l’associació en l’àmbit de joves i adolescents en situació de vulnerabilitat social, sumada a la visió no-assistencial en la intervenció amb persones i entenent que l’apoderament minimitza el grau d’exclusió social, al 2013 neix prollema.

idees, conceptes, esborranys, papers… donen lloc a l’activació de la prova pilot al 2015 de la mà de l’ASJTET (Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats); un dels moments determinants de la proposta: passem d’allò escrit i pensat al fet, de la idea a l’acció.
l’acció ens permet alhora, definir i concretar encara amb més detall la proposta i la seva implementació.

concreció permanent, que a l’actualitat es tradueix en el que entenem com a prollema: la pensem i presentem com a proposta complementària que cerca capacitar a joves d’origen divers sense referents familiars al territori en situació de vulnerabilitat social com a ensenyants de la seva llengua materna de forma remunerada; garantint ,alhora, els processos d’aprenentatge en les dimensions: educativa, relacional, sociocultural i en menor mesura, econòmica.

equip

actualment l’equip de prollema el conforma 1 persona
efectuant la coordinació, formació i representació de la proposta

david garcia savalls

llicenciat en història per la universitat de barcelona, titular del certificat d’aptitud pedagògica i amb formació postuniversitària en societats africanes i migracions; des del 2005 treballant amb joves en risc d’exclusió social.

on som

des del novembre del 2017, coincidint amb l’inici de la 3a edició de la proposta, la Nau Bostik aposta per acollir prollema. gaudim d’espai per a realitzar la formació d’ensenyants així com per a què el jovent ensenyant pugui impartir la seva llengua materna.